Kommer sammen på banen Reviewed by Momizat on . FJELLHAMAR: 28 lag, og titalls forskjellige nasjonaliteter møttes i helga til den aller første multikulturelle fotballturneringen på Lørenskog, kanskje også den FJELLHAMAR: 28 lag, og titalls forskjellige nasjonaliteter møttes i helga til den aller første multikulturelle fotballturneringen på Lørenskog, kanskje også den Rating: 0
You Are Here: Home » Norsk » Kommer sammen på banen

Kommer sammen på banen

turnering_5211159a

FJELLHAMAR: 28 lag, og titalls forskjellige nasjonaliteter møttes i helga til den aller første multikulturelle fotballturneringen på Lørenskog, kanskje også den første i Norge.

 

– Vi har prøvd å søke på nettet, for å se om noen andre har hatt en multikulturell turnering, men vi fant ut at ingen har gjort dette før, forteller Nathan Chelliah, styreleder i Lørenskog Tamilske Sports Klubb (LTSK).

Sammen med arrangørene Mawnisha Jegatheeswaran, og Sutha Nadarajah ønsket han å skape noe unikt innenfor integrering og sport.

Fra hele Akershus

– Vi tenkte på hva vi kunne gjøre for at barn fra forskjellige kulturer skulle møtes, og hvordan vi skulle skape en arena for multikulturelle relasjoner. Fotball er enkelt, sosialt og alle kan være med, forteller Jegatheeswaran.

Og lørdag var over 250 barn samlet i Fjellhamarhallen, for å spille fotball. 28 lag fra hele Akershus hadde meldt seg på turneringen, og barn og voksne med mange forskjellige nasjonaliteter samlet seg rundt fotball og lek.

– Unikt tiltak

LTSK hadde også fått med seg noen gode venner fra Lørenskog kommune. Leder i kultur- og idrettsutvalget, Knut Jan Nielsen og ordfører Åge Tovan hadde begge tatt turen til Fjellhamar for å delta på turneringen, og dele ut premier til spillerne.

– Det er jo fantastisk tiltak, her er det lek og moro, og faktisk noen storspillere også, forteller Nielsen.

Ordfører Tovan var også svært positiv til turneringen, og roset LTSK for innsatsen.

– Den tamilske foreningen er fylt av fantastiske mennesker, og de er så systematiske og flinke til det de driver med, forklarer Tovan.

Han synes turneringen er et unikt tiltak, og var imponert over hva de tamilske vennene hadde fått i stand.

– Dette er jo helt nytt, og veldig viktig, la ordføreren til.

Dekker et behov

Og arrangørene håper turneringen kan bli en årlig tradisjon, og vokse seg større med årene.

– Vi vil prøve å gjennomføre dette hvert år, forteller Jegatheeswaran, som mener turneringen dekker et behov. Vi fant et hull, denne multikulturelle turneringen, og så fylte vi det hullet. Vi mener en slik samling er veldig viktig for barn og unge, og også voksne, forteller Sutha Nadarajah.

 

– http://www.rb.no/lorenskog/article7018956.ece

Leave a Comment

 

Scroll to top